Novak Djokovic a primit vestea că poate juca la Australian Open în 2023, iar informația a fost salutată și de Juan Carlos Ferrero, antrenorul lui Carlos Alcaraz, actualul lider mondial din ATP.

Novak DjokovicFoto: Alessandro Di Marco / Zuma Press / Profimedia

Pentru a-și îmbunătăți nivelul, Carlos Alcaraz are nevoie de meciuri cu Novak Djokovic

Într-o intervenție pentru Eurosport, Ferrero a explicat de ce revenirea lui Nole la Melbourne pentru primul Grand Slam al anului 2023 este o veste bună pentru elevul său.

„Avem nevoie de Novak. Pentru ca Alcaraz să devină mai bun, are nevoie să joace împotriva celor mai buni din istorie.

Desigur, știam că Rafa va merge la Australian Open (n.r. 2023), dar suntem bucuroși că și Djokovic va fi acolo. Avem nevoie de el, o mai spun o dată.

La Madrid (n.r. la ediția din acest an), Carlos a jucat împotriva lui Novak și și-a ridicat nivelul enorm pentru a câștiga partida.

De asta avem nevoie și pentru Grand Slamuri, cred că e foarte important să joci cu astfel de jucători la cel mai înalt nivel pentru a crește, pentru a te îmbunătăți” - Juan Carlos Ferrero, pentru Eurosport.

În 2022, Alcaraz a triumfat la următoarele turnee: US Open, Madrid Masters, Barcelona, Miami Masters şi Rio de Janeiro. La debutul sezonului, Carlos se afla pe locul 32 în ierarhia ATP.

Djokerul s-a impus în 2022 la Wimbledon, Mastersul de la Roma, Astana, Tel Aviv și Turneul Campionilor.

Australian Open 2023 va avea loc în perioada 16-29 ianuarie, la Melbourne.

Novak Djokovic este cel mai bun jucător din istoria tenisului pe suprafața de la Australian Open: sârbul are 9 titluri cucerite (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021).

Nole este mare favorit să-și treacă în CV al zecelea trofeu anul viitor.