​Novak Djokovic a încheiat en fanfare sezonul 2022 din tenisul mondial, sârbul câștigând Turneul Campionilor cu victorii pe linie. Fostul lider ATP și-a stabilit deja primii pași pentru 2023, an în care Nole vrea să mai doboare câteva recorduri.

Novak DjokovicFoto: Alessandro Di Marco / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic va juca la ATP Adelaide la începutul lui 2023

Nu a putut participa la mai multe turnee importante în acest an pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19 (Australian Open, Indian Wells, Miami, Canada Masters, Cincinnati, US Open), dar sezonul nu a fost nici pe departe unul slab.

Djokerul s-a impus în 2022 la Wimbledon, Mastersul de la Roma, Astana, Tel Aviv și Turneul Campionilor.

Se află la un singur Grand Slam în urma recordmanului Rafael Nadal, iar asaltul pentru un 2023 de vis va începe la Adelaide, turneu de categorie 250.

Conform presei din Serbia, Djokovic va participa la competiția de la Adelaide, una care va fi de pregătire pentru Australian Open 2023.

Novak speră să obțină la Melbourne cel de-al 10-lea titlu (a primit viză pentru a participa), iar performanța să-l aducă la egalitate cu Nadal în clasamentul titlurilor majore.

Turneul de la Adelaide va avea loc în perioada 2-8 ianuarie, în timp ce Australian Open se va desfășura în intervalul 16-29 ianuarie 2023.

De știut:

  • În 2022, Novak a adunat 42 de victorii, fiind învins în 7 rânduri. A cucerit cinci titluri ATP, iar premiile din tenis s-au ridicat în acest sezon la $9.934.582.
  • Nadal conduce în ierarhia titlurilor de Grand Slam (cu 22 de trofee), ibericul fiind urmat de Djokovic (21) și Federer (retras din tenis - 20 de trofee).