Canada a obținut calificarea în semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Germania, scor 2-1, în ultimul sfert de finală al competiţiei masculine de tenis pe echipe. Întâlnirea a avut loc joi la Malaga (Spania).

Echipa de Cupa Davis a CanadeiFoto: Frank Molter / DPA / Profimedia

Echipa „frunzei de arţar” a obţinut punctul calificării prin Denis Shapovalov şi Vasek Pospisil, care i-au învins cu 2-6, 6-3, 6-4 pe specialiştii la dublu Tim Puetz şi Kevin Krawietz.

În meciurile de simplu, cele două adversare şi-au împărţit victoriile. Germanul Jan-Lennard Struff s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-6(2) în faţa lui Denis Shapovalov, însă canadienii au restabilit egalitatea prin Felix Auger-Aliassime (6 ATP), învingător în două seturi, 7-6(1), 6-4, în faţa lui Oscar Otte.

Canada, finalista ediţiei din 2019 a Cupei Davis, va înfrunta sâmbătă Italia în penultimul act al competiţiei, după ce „azzurri” au câştigat la rândul lor joi, cu 2-1, întâlnirea cu Statele Unite.

Prima semifinală se va disputa vineri între Croația, vicecampioana de anul trecut, şi Australia.

De menţionat că Italia ajunge pentru prima oară din 2014 în penultimul act al Cupei Davis, al cărei format istoric a fost abandonat în 2019, în condiţiile în care nu poate conta pe cei mai buni jucători ai săi: Jannik Sinner şi Matteo Berrettini, ambii accidentaţi. Ultimul, aflat încă în convalescenţă după o leziune la picior, a ţinut totuşi să fie prezent la Malaga, pentru a-i încuraja pe compatrioţii săi, scrie Agerpres.

Cupa Davis 2022, rezultate sferturi

Croaţia - Spania 2-0

Australia - Olanda 2-0

Italia - SUA 2-1

Canada - Germania 2-1.

Cupa Davis 2022, program semifinale

Australia - Croația / vineri, ora 17:00

Italia - Canada / sâmbătă, ora 14:00.