Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict al turneului şi va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă închisă la culoare, pentru a răspunde astfel preocupărilor sportivelor care se află în perioada respectivă la menstruaţie, scrie The Guardian.

WimbledonFoto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

La Wimbledon, toţi sportivii trebuie să fie îmbrăcaţi complet în alb.

Jucătoarele vor putea purta lenjerie intimă închisă la culoare la Wimbledon

Decizia vine după protestele de la turneul de anul acesta din partea campaniei Address The Dress Code, care a încercat să evidenţieze anxietatea pe care o pot întâmpina femeile atunci când concurează în alb şi criticile din partea lui Judy Murray şi Billie Jean King.

„Ne angajăm să sprijinim jucătorii şi să ascultăm feedback-ul lor cu privire la modul în care pot performa cel mai bine. Sunt încântată să confirm că, în urma consultării cu jucătorii şi reprezentanţii mai multor grupuri de părţi interesate, comitetul de conducere a luat decizia de a actualiza regula vestimentaţiei albe la Wimbledon.

Aceasta înseamnă că de anul viitor, femeile şi fetele care concurează la acest turneu vor avea opţiunea de a purta lenjerie intimă colorată, dacă vor. Sperăm că această ajustare a regulilor le va ajuta pe jucătoare să se concentreze exclusiv asupra performanţei lor, ameliorând o potenţială sursă de anxietate” - Sally Bolton, directorul executiv al All England Club, citată de News.ro.

All England Club a adăugat că „regulile pentru alte articole de îmbrăcăminte, accesorii şi echipamente rămân neschimbate”.