Meciul fără miză dintre Rafael Nadal și Casper Ruud de la Turneul Campionilor 2022 a fost câștigat de iberic. Fostul lider ATP a părut că și-a mai intrat puțin în ritm și a trecut în două seturi, scor 7-5, 7-5, de dublul finalist de Grand Slam din acest sezon.

Rafael NadalFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Rafa venea după patru înfrângeri consecutive în circuitul ATP (învins de Frances Tiafoe la US Open, Tommy Paul la Paris Masters, Taylor Fritz și Felix Auger Aliassime la Turneul Campionilor) și a profitat de acest meci fără miză pentru a mai face un pas spre regăsirea ritmului de joc.

Cu un serviciu care a funcționat mult mai bine decât la celelalte două meciuri de la Torino, cu un forehand care și-a mai recâștigat din agresivitate și precizie, Nadal a avut câștig de cauză în fața semifinalistului Casper Ruud (norvegianul era deja calificat înainte de această partidă).

Au fost doar două breakuri în întregul meci, iar Nadal le-a făcut fix în același moment: la 6-5 în favoarea sa. Partida a durat o oră și 44 de minute.

Nadal încheie sezonul 2022 cu 38 de victorii și 6 înfrângeri. Spaniolul a câștigat în acest an patru turnee, două fiind de Grand Slam (Australian Open și Roland Garros). Doar din premiile din tenis Rafa a adunat în acest an $6.738.776.

Meciul dintre Felix Auger Aliassime și Taylor Fritz va stabili cel de-al doilea semifinalist din Grupa Verde de la Torino. Partida va avea loc joi, de la ora 22:00, putând fi urmărită în direct pe Eurosport.

Turneul Campionilor 2022: Luptă mare pentru semifinale, doi mari favoriți cu bagajele făcute