Patrick Mouratoglou, antrenorul francez care a pregătit-o în cariera sa pe Serena Williams, a fost foarte aproape de a prelua o altă jucătoare de tenis din România, înaintea Simonei Halep.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Din luna aprilie a acestui an, Patrick Mouratoglou și Simona Halep lucrează împreună, după o perioadă în care fostul lider WTA s-a pregătit la Academia lui Mouratoglou de la Nisa.

Simona Halep nu este însă singura jucătoare de tenis din România cu care francezul și-a dorit să lucreze.

Mihaela Buzărnescu, căutată în trecut de Patrick Mouratoglou

Pe vremea când era la junioare, Mihaela Buzărnescu a fost dorită la mai multe academii din Europa, inclusiv la cea a lui Patrick Mouratoglou, după rezultatele sale foarte bune, remarcate și de actualul antrenor al Simonei Halep.

Într-un interviu acordat celor de la OrangeSport, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit care au fost rezultatele prin care a atras atenția marilor academii din lumea tenisului.

„Am fost numărul 1 în Europa, la 14 ani, la 16 ani... Am câștigat Masters-urile, am fost campioană națională și europeană la junioare, adică a fost așa trecere...

După aceea, imediat, am făcut puncte și la senioare și era super OK. Adică eram chiar... toți vorbeau de mine.

Mouratoglou, am fost la ei, voiau să mă ia, au insistat să mă ia să mă antrenez la ei... Au mai fost două academii din America...

Aveam între 16 și 18 ani. După ce am ieșit eu campioană europeană și am câștigat Masters-ul la juniori.

Chiar sunt fericită de tot ce am realizat la viața mea, indiferent de accidentări și așa mai departe. Chiar am făcut lucruri pe care mulți și le doresc.

Cred că ar trebui să fiu mult mai mândră de mine.” - a spus Mihaela Buzărnescu.