​Iga Swiatek a dominat de-o manieră impresionantă mare parte din sezonul 2022 din WTA, poloneza fiind lideră detașată în ierarhia mondială. Eliminată surprinzător în semifinalele Turneului Campioanelor, Iga a vorbit deschis despre motivele de bucurie pe care le are după înfrângerea cu Aryna Sabalenka.

Iga SwiatekFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Iga Swiatek aștepta finalul sezonului, după un an senzațional

A șaptea favorită la Turneul Campioanelor, Sabalenka a produs surpriza competiției, ea trecând de Swiatek, scor 6-2, 2-6, 6-1.

Finala Turneului Campioanelor 2022 dintre Aryna Sabalenka și Caroline Garcia va avea loc marți, de la ora 03:00 (ora României), urmând să fie în direct pe Digisport.

După meciul cu Aryna, Iga a avut un mesaj important, ea spunând că aștepta din plin vacanța după un sezon în care și-a depășit cu mult așteptările.

Poloneza este bucuroasă din cel puțin două puncte de vedere, chiar dacă a pierdut meciul cu Sabalenka: e fericită că sezonul s-a încheiat și că anul 2022 a fost unul incredibil pentru ea.

„Nu voi minţi, am aşteptat acest moment (n.r. finalul sezonului). Săptămâna trecută, era destul de dificil să întrevăd linia de sosire, fiind complet motivată şi pregătită pentru fiecare meci. Pe de o parte, sunt tristă că am pierdut, dar pe de alta, vreau să mă odihnesc.

Acest sezon a fost intens şi sunt mândră de ce am reuşit, că am putut juca la fel de bine până la final. Dar, sunt mulţumită că s-a încheiat”- Iga Swiatek.

În vârstă de 21 de ani, Iga Swiatek se poate lăuda doar în acest an cu opt titluri WTA, dintre acestea două fiind de Grand Slam - Roland Garros și US Open.

Iga Swiatek și formidabilul sezon 2022 din circuitul WTA

Poloneza încheie sezonul cu 64 de victorii și 8 înfrângeri. A câștigat opt turnee în 2022: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma, Roland Garros, US Open și San Diego. Doar din premiile din tenis, Iga a adunat în acest an $9.405.525.

De știut:

  • În clasamentul WTA Live, Iga Swiatek are în acest moment 11.085 de puncte, fiind cele mai multe după performanța reușită de Serena Williams în 2013 (atunci, americanca a ajuns la 13.260 de puncte).