​Aryna Sabalenka a reușit marea surpriză la Turneul Campioanelor 2022: a trecut în semifinale de Iga Swiatek, lidera WTA. Favorită 7, Aryna a câștigat decisivul cu 6-1.

Iga SwiatekFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Iga Swiatek și motivele de bucurie după înfrângerea neașteptată de la Turneul Campioanelor 2022

Iga Swiatek, învinsă surprinzător în semifinale de Aryna Sabalenka

Aryna a început mai bine partida, a câștigat primul set (6-2), dar Iga a revenit pas cu pas în meci. Lidera mondială și-a adjudecat manșa secundă (6-2), iar lucrurile păreau să intre pe făgașul normal.

A urmat însă un decisiv în care Swiatek a mai câștigat un singur game, Sabalenka reușind marea surpriză a competiției (6-1). Partida a durat două ore și 9 minute.

În marea finală, Sabalenka va da peste Caroline Garcia. Franțuzoaica, favorită șase, a trecut destul de clar de Maria Sakkari (cap de serie 5) în două seturi, scor 6-3, 6-2. Partida a durat o oră și 16 minute.

De știut:

  • Garcia și Sabalenka s-au întâlnit de patru ori până acum în circuitul mondial, scorul fiind egal, 2-2.
  • Caroline Garcia (29 de ani) este a doua cea mai în vârstă jucătoare care va juca finala Turneului Campioanelor după Venus Williams, la ediția din 2017 (americanca avea atunci 37 de ani).

Finala Turneului Campioanelor 2022 dintre Aryna Sabalenka și Caroline Garcia va avea loc marți, de la ora 03:00 (ora României), urmând să fie în direct pe Digisport.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Aryna Sabalenka

Rezumatul partidei dintre Caroline Garcia și Maria Sakkari