​Novak Djokovic mai are de făcut un singur pas pentru a-și apăra titlul cucerit în urmă cu un an la Mastersul de la Paris. Sârbul s-a calificat sâmbătă în finală, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas.

Novak DjokovicFoto: Ariel Schalit / AP / Profimedia

Novak Djokovic l-a învins pe Stefanos Tsitsipas la Paris Masters

Nole, de șase ori campion la Paris-Bercy, a avut parte de un meci foarte dificil împotriva grecului aflat pe locul 5 în clasamentul ATP.

Djokovic a câștigat primul set cu 6-2 (a făcut două breakuri) și l-a cedat pe al doilea cu 3-6 (și-a pierdut serviciul de două ori).

Tsitsipas a realizat primul minibreak în tiebreakul setului decisiv, a condus cu 4-3, dar Djokerul a obținut victoria după ce și-a adjudecat următoarele patru puncte.

Pentru a câștiga al 39-lea titlu de Masters din carieră, Novak Djokovic va trebui să îl învingă pe Holger Rune, jucătorul pregătit de Patrick Mouratoglou.

Novak Djokovic, regele Mastersului de la Paris

Djokovic se află pentru a 16-a oară la Paris Masters. La începutul ediției din 2022, sârbul deținea toate recordurile competiției în proba de simplu: cele mai multe titluri (6), cele mai multe finale (7), cele mai multe titluri și finale consecutive (3), cele mai multe meciuri jucate (49), cele mai multe meciuri câștigate (41) și cele mai multe victorii consecutive (17).

Clasament titluri ATP Masters 1000

1. Novak Djokovic 38

2. Rafael Nadal 36

3. Roger Federer 28 etc.