Holger Rune și-a luat revanșa în fața lui Felix Auger-Aliassime și s-a calificat în finala turneului „ATP Masters 1000” de la Paris.

Holger RuneFoto: Fredrik Persson / AP / Profimedia

Holger Rune l-a învins pe Felix Auger-Aliassime la Paris Masters

Danezul în vârstă de doar 19 ani, elev al lui Patrick Mouratoglou, a trecut în două seturi de canadianul calificat la Turneul Campionilor, scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o oră și 28 de minute.

Auger-Aliassime venea după 16 victorii consecutive, care i-au adus titlurile de la Florența, Anvers și Basel. În finala competiției din Elveția, Felix îl învingea chiar pe Holger.

De știut:

  • Pe parcursul turneului din Franța, Rune (18 ATP) a mai trecut de Stan Wawrinka (153 ATP, triplu câștigător de Grand Slam), Hubert Hurkacz (10), Andrey Rublev (9) și Carlos Alcaraz (1).
  • Rune va avea din nou o misiune dificilă în ultimul act: va juca împotriva câștigătorului partidei dintre Novak Djokovic (7) și Stefanos Tsitsipas (5).
  • Aceasta este a patra finală consecutivă pentru Holger Rune, după cele de la Sofia (înfrângere vs Marc-Andrea Huesler), Stockholm (victorie vs Stefanos Tsitsipas) și Basel (înfrângere vs Felix-Auger-Aliassime).

Rolex Paris Masters are loc în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie, în hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.415.410, iar campionul en-titre este Novak Djokovic (2021). Competiția de la „Palais Omnisports” din Bercy face parte din categoria ATP 1000 (Masters).