​Holger Rune este unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP, iar vineri s-a calificat în semifinalele turneului „Masters 1000” după ce a trecut de Carlos Alcaraz, liderul ierarhiei mondiale.

Holger RuneFoto: GEORGIOS KEFALAS / AP / Profimedia

Holger Rune l-a eliminat pe Carlos Alcaraz la Paris Masters

Jucătorul pregătit de Patrick Mouratoglou a câștigat fără prea mari emoții primul set (6-3) și, chiar dacă Alcaraz și-a ridicat nivelul jocului, a reușit să rămână aproape și să împingă manșa secundă în prelungiri.

Carlos, care a acuzat probleme medicale și a cerut un timeout medical la scorul de 6-5, a abandonat în momentul în care danezul conducea cu 3-1 în tiebreak (pentru a evita o accidentare înaintea Turneului Campionilor).

Ibericul s-a retras după o oră și 36 de minute de joc.

Pentru un loc în marea finală a turneului de la Paris-Bercy, Rune (18 ATP) se va duela cu Felix Auger-Aliassime (favorit 8), după ce canadianul a trecut de americanul Frances Tiafoe (16), scor 6-1, 6-4.

Auger-Aliassime a câștigat ultimele trei turnee la care a participat: Florența, Anvers și Basel. În finala turneului din Elveția, pe 30 octombrie, Felix îl învingea în două seturi pe Holger, scor 6-3, 7-5.

Rolex Paris Masters are loc în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie, în hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.415.410, iar campionul en-titre este Novak Djokovic (2021). Competiția de la „Palais Omnisports” din Bercy face parte din categoria ATP 1000 (Masters).