Iga Swiatek (1 WTA) are parte de un an fantastic, iar jucătoarea de doar 21 ani este văzută drept o sportivă fără limite de către legendarul John McEnroe.

Iga SwiatekFoto: Karla Kinne/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu 8 titluri câștigate în 2022 (Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma, Roland Garros, US Open și San Diego), poloneza a început cu dreptul și la Turneul Campioanelor, acolo unde a învins-o în primul meci pe Daria Kasatkina (8 WTA) în două seturi, scor 6-2, 6-3.

John McEnroe, convins că Iga Swiatek poate rupe barierele tenisului

Anul acesta, Iga Swiatek a devenit abia a 5-a jucătoare din acest secol care se impune în atât de multe competiții, alăturându-se unui club select din care mai fac parte Martina Hingis (2000), Serena Williams (2002 și 2013), Kim Clijsters (2003 și 2015) și Justin Henin (2003 și 2007).

„Swiatek va câștiga 10 Grand Slamuri, poate chiar și mai multe, cine știe? E într-o formă grozavă și nu pare să aibă limite.” - a spus John McEnroe, conform tennisworldusa.org.

„Și Iga, și Serena au realizat, la un moment dat în carierele lor, că au nevoie să schimbe ceva. S-au adaptat foarte bine, s-au dezvoltat permanent pentru a rămâne în top.” - a mai precizat acesta.

Iga Swiatek, concentrată maxim la Fort Worth

Fiind foarte tânără, potențialul polonezei este unul uriaș, după cum a apreciat și legendarul jucător de tenis, John McEnroe. În circuitul WTA din acest sezon, Iga Swiatek are un raport de 64 victorii cu 8 înfrângeri.

Vineri noapte, Iga Swiatek o va întâlni pe Caroline Garcia de la ora 00:00, într-un meci ce va stabili favorita la câștigarea grupei A la Turneul Campioanelor.

În cealaltă grupă, Maria Sakkari s-a calificat deja în faza semifinalelor.

S-ar putea să te intereseze și:

Iga Swiatek, reacție fermă despre dopajul Simonei Halep