Felix Auger-Aliassime și Andrey Rublev au obținut calificarea la Turneul Campionilor 2022, ceilalți jucători aflați în cursa pentru competiția de la Torino fiind eliminați în turul doi al Mastersului de la Paris, joi, de Holger Rune și de Gilles Simon.

Gilles SimonFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Holger Rune l-a învins pe Hubert Hurkacz la Paris Masters

Rune, noul elev al lui Patrick Mouratoglou, a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP și l-a învins pe Hubert Hurkacz (favorit 10), scor 7-5, 6-1.

Pentru un loc în sferturile turneului de la Paris, Holger (18 ATP) se va duela cu Andrey Rublev (favorit 7). Rusul nu mai poate fi depășit în clasamentul ATP Race și va juca în Pala Alpitour din Torino (13-20 noiembrie).

Gilles Simon l-a scos pe Taylor Fritz din cursa pentru Turneul Campionilor

Aflat pe locul 188 în ierarhia mondială, Gilles Simon (37 ani) a anunțat că Mastersul de la Paris va fi ultima competiție din cariera sa.

Fost ocupant al locului 6 ATP, francezul l-a învins pe americanul Taylor Fritz (favorit 9), scor 7-5, 5-7, 6-4.

Gilles, care în runda inaugurală a trecut de Andy Murray, va da în optimi peste Felix Auger-Aliassime. Canadianul ocupă locul 6 în ierarhia ATP Race Live.

S-au calificat la Turneul Campionilor: Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Daniil Medvedev, Novak Djokovic, Felix Auger-Aliassime și Andrey Rublev.