Mats Wilander, fost lider mondial și câștigător a șapte titluri Grand Slam, i-a luat mai multe interviuri de-a lungul timpului Simonei Halep, iar acum a oferit o reacție în legătură cu cazul de dopaj în care este implicată fosta lideră WTA.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Simona a fost suspendată provizoriu fiind testată pozitiv cu roxadustat, o substanță din categoria EPO, la US Open 2022.

Mats Wilander consideră că Simona Halep nu s-ar fi dopat intenționat

Într-un interviu pentru Eurosport, Wilander a afirmat că are încredere că Halep nu ar fi folosit în mod intenționat o substanță interzisă și speră ca aceasta să revină pe terenul de tenis. Singura explicație pe care o găsește fostul mare jucător este ca Simona să fi „luat ceva din greșeală”.

„Inima mea este alături de Simona Halep. Nu aș pretinde niciodată că o cunosc. Dar am urmărit-o jucând o mulțime de meciuri de tenis de-a lungul anilor și am intervievat-o de câteva ori. Aș spune că, dintre toate jucătoarele pe care le-am întâlnit, ea este una dintre cele care nu are cum să facă ceva intenționat.

Ea a spus că va încerca să își reabiliteze numele. Nu se știe niciodată, este posibil ca în ziua de azi să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru. Dar, din nou, nu-mi pot imagina că există un sportiv în lumea tenisului profesionist care să nu știe ce este bine să consume. Așa că mă gândesc că este o greșeală clară. Undeva pe parcurs, nu-mi pot imagina...

Cred că Simona Halep este o mare atletă și o mare ființă umană, iar inima mea este cu ea. Și sper că își poate reabilita numele, pentru că vreau să o văd pe teren, pentru că presupun că este nevinovată, are un spirit grozav” - Mats Wilander pentru Eurosport.

S-ar putea să te intereseze: