Emma Răducanu nu va face parte din echipa cu care Marea Britanie va aborda faza finală din Billie Jean King Cup (fosta FedCup), informează presa britanică.

Emma RaducanuFoto: Manuela Davies / AP / Profimedia

Dmitry Tursunov explică de ce a pus capăt colaborării cu Emma Răducanu: „Nu am mai putut ignora steagurile roșii”

Accidentată la încheietura mâinii, Emma Răducanu nu va juca la Billie Jean King Cup

Campioană la US Open în sezonul trecut, Emma fusese inclusă în echipa Marii Britanii pentru competiția care va debuta pe 8 noiembrie, în Emirates Arena din Glasgow.

Accidentarea de la încheietura mâinii i-a dat însă planurile peste cap, iar Emma nu va mai juca în 2022.

„Este dezamăgitor să primesc vestea de la medici că nu voi fi gata la timp, mai ales că se joacă acasă (n.r. la Glasgow). Am încredere în colegele mele şi aştept cu nerăbdare să joc anul viitor” - Emma Răducanu.

În vârstă de 19 ani, Emma se află în prezent pe locul 76 în clasamentul WTA. În actualul sezon a bifat 17 victorii și 19 înfrângeri, adunând din premiile din tenis $696.277. Cel mai sus în ierarhia mondială s-a aflat pe 10 (pe 11 iulie 2022).

Până în acest moment, din echipa Marii Britanii fac parte Harriet Dart, Katie Boulter şi Heather Watson (este nevoie de alte două jucătoare).

În Emirates Arena din Glasgow se vor lupta pentru câștigarea Billie Jean King Cup următoarele echipe: Australia, Belgia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Kazahstan, Polonia, Slovacia, Spania, Elveția, SUA.

Competiția se va disputa în perioada 8-13 noiembrie.