Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a afirmat vineri că Simona Halep nu a depus deocamdată contestaţie, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat săptămâna trecută că fosta lideră WTA a fost suspendată provizoriu pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanţă interzisă, în urma unui control efectuat la US Open.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Update 17:00: Într-un răspuns pentru ȘtirileProTV, TAS a anunțat că Simona Halep nu a depus contestație.

„Până astăzi și din câte știm, TAS nu a înregistrat nicio procedură care să o implice pe Simona Halep”, a transmis TAS.

Și avocații Simonei Halep au confirmat această informație pentru sursa citată: „Apelul la TAS este o fază ulterioară celei în care ne aflăm noi acum. Mai sunt nişte etape intermediare şi acestea se vor parcurge înainte de TAS”.

Știrea inițială: Potrivit Orange Sport, TAS a primit contestaţia Simonei Halep şi urmează să o înştiinţeze cu privire la data procesului şi la modalitatea prin care se va desfăşura acesta.

Echipa care o va apăra pe dubla câștigătoare de Grand Slam va fi întrebată dacă doreşte unic judecător sau un complet de judecată (trei judecători). Simona Halep a fost deja sfătuită să accepte a doua variantă, deoarece acolo vor fi păreri diferite şi şanse mai mari de câştig pentru tenismenă, susţin surse din zona juridică.

Constănţeanca va merge la Lausanne, apariţia sa la proces putând reprezenta un avantaj pentru aceasta. Sportiva riscă până la 4 ani de suspendare.

La scurt timp după anunțul de săptămâna trecută, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

S-ar putea să te intereseze: