​Adrian Marcu, fost antrenor al Simonei Halep, a declarat joi că scandalul de dopaj ar putea reprezenta finalul carierei pentru fosta lideră WTA, în cazul în care procesul se va prelungi foarte mult.

Adrian Marcu si Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finalul carierei pentru Simona Halep? Cu cât va lipsi mai mult, cu atât îi va fi mai greu să revină

„Dacă se prelungeşte foarte mult procesul, da, normal că ar însemna asta. Mai ales dacă nu poate să facă mare lucru şi va fi o suspendare. Nu cred că va fi uşor, mai ales că până la sfârşitul anului nu joacă, pierde nişte puncte, apoi la începutul anului viitor iar nu ar juca şi iar va pierde nişte puncte. Deci dacă ajunge prin martie-aprilie la un 70-80 în clasament îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică.

O audiere trebuie să fie destul de curând am înţeles, dar cât durează acest întreg proces nu ştiu. Am vorbit cu ea, normal, doar am fost cu ea nişte perioade de timp. Pentru mine nu e o sportivă, este un bun naţional. Deci nu putem să tratăm acest subiect doar că Simona Halep e suspendată două luni... Nu e vorba de asta, e vorba despre practic distrugerea unei cariere bazată pe muncă onestă şi competitivitate” - Adrian Marcu, citat de Agerpres.

Adrian Marcu exclude ca fosta lui elevă să se fi dopat conștient

„A fost un şoc, nu am cum să înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. Nu am cum să cred că Simona ar fi făcut aşa ceva la cum o ştiu. E exclus. Cumva ceva s-a întâmplat şi trebuie să reuşească într-un fel să dovedească. În foarte multe privinţe Simona are o etică a muncii extraordinară, de aia a fost numărul 1 mondial. Deci indiferent că e vorba despre suplimente, de antrenamente, de nutriţie sau odihnă.

Nu cred că ea este una dintre cele mai testate jucătoare din circuit. E una dintre jucătoarele care au făcut multe teste pentru că ea a jucat mult în fazele superioare ale competiţiilor. Dar eu cred că toţi sportivii sunt testaţi des. Probabil că în ultimele 3-4 luni ea a avut 2-3 teste pe lună” - Adrian Marcu.

Teo Cercel era unul dintre cei mai importanți oameni din echipa Simonei Halep

Antrenorul a explicat că dubla câștigătoare de Grand Slam nu a avut probleme atâta vreme cât preparatorul fizic Teo Cercel i-a preparat băuturile energizante şi hidratante. Marcu a refuzat să comenteze schimbarea staff-ului şi colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

„În ultima perioadă a fost Teo, el a făcut asta ani de zile. Ştiu că tot timpul când era ceva nou, că e o mică pastilă, că e o schimbare de gust sau culoare a unei băuturi, tot timpul erau foarte multe întrebări şi niciodată nu s-a făcut ceva fără toate asigurările posibile că nu se poate întâmpla nimic.

A luat nişte hotărâri (n.r. schimbarea staff-ului) care la momentul respectiv a considerat că sunt cele mai bune. Nu pot să îmi dau eu cu părerea, e cariera ei. Ea şi-a luat hotărârile, astea sunt” - Adrian Marcu.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

S-ar putea să te intereseze: