Clasată pe primul loc în ierarhia WTA, Iga Swiatek a răspuns criticilor venite după finala turneului de la San Diego, câștigată în fața Donnei Vekic (6-3, 3-6, 6-0). Sportiva din Polonia a fost luată la țintă de mai mulți oameni din tenis, iar la câteva zile distanță Iga a dat și o replică cu privire la gestul din acel meci.

Iga SwiatekFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

VIDEO Iga Swiatek, un gest care atrage noi critici, după ce sportiva fusese deja „atenționată” de John McEnroe

Cum a motivat Iga Swiatek gestul de la WTA 500 San Diego

Lidera din clasamentul WTA, Iga Swiatek, a fost din nou în centrul atenției după acel meci celebru de la US Open cu Lauren Davis, când a încercat să o intimideze pe sportiva din Statele Unite ale Americii, cu un gest care i-a atras un val imens de critici.

John McEnroe și Barbara Schett au fost primii care au condamnat reacția polonezei, iar la San Diego, se pare că aceasta a recidivat.

În ultimul act al turneului pe care l-a și câștigat, mai exact în setul secund, la scorul de 3-2 pentru Vekic, Iga a făcut un gest ca de portar în momentul în care se afla la fileu, în speranța că o va destabiliza pe Vekic, lucru care nu s-a întâmplat.

Numărul 1 WTA a reacționat valului imens de critici și a oferit și un răspuns în cele din urmă.

„Nu o pot controla, dar sper că nu se va mai întâmpla din nou. Lucrez la asta. Este o reacție involuntară pe fond de stres, în funcție de ce se întâmplă. Am făcut-o în timpul US Open și țin minte că a fost un moment stresant.

În San Diego, am făcut-o total inconștient. Imediat după meci, m-am dus către Donna și mi-am cerut scuze. Nu a rămas supărată, se pare că nici măcar nu și-a amintit de acea fază.

Sper că fanii mă vor înțelege la rândul lor. Sunt conștientă de numeroasele comentarii negative apărute pe internet după acest incident.

Nu sunt mândră de faptul că, uneori, nu sunt în controlul acțiunilor mele pe teren.” - a motivat aceasta.

Iga Swiatek și gestul de la US Open

Iga Swiatek va fi prezentă la Texas, la Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor se va desfășura în perioada 31 octombrie - 7 noimebrie, iar Iga Swiatek va fi și ea prezentă la acest turneu, după ce a câștigat 8 dintre cele 16 turnee la care a participat. Două dintre acestea sunt turnee de Mare Șlem, Roland Garros și US Open.

Clasamentul final WTA Race 2022

Iga Swiatek - 10.335 puncte

Ons Jabeur - 4.555 puncte

Jessica Pegula - 4.316 puncte

Coco Gauff - 3.271 puncte

Maria Sakkari - 3.121 puncte

Caroline Garcia - 3.000 puncte

Aryna Sabalenka - 2.970 puncte

Daria Kasatkina - 2.935 puncte

Veronika Kudermetova - 2.795 puncte

Simona Halep - 2.661 puncte

Cum Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, aceasta a fost înlocuită de Madison Keys. Primele 8 vor fi incluse în două grupe, iar locurile 9 și 10 (Kudermetova și Keys) vor fi rezerve.