​Tripla campioană de Grand Slam (Australian Open 2016, US Open 2016 și Wimbledon 2018), Angelique Kerber își dorește să revină în circuitul profesionist după ce va naște primul copil.

Angelique KerberFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Angelique Kerber și-a propus să se întoarcă la ediția de anul viitor de la US Open

Jucătoarea germană a oferit un interviu pentru publicația Bild în care a vorbit despre momentul revenirii sale în tenis, după nașterea ce va avea loc în luna martie, conform informațiilor oferite de aceasta.

Fosta lideră WTA a menționat că își dorește să revină pe teren anul viitor la US Open, însă nu exclude și o posibilă revenire la Wimbledon, asta în funcție de starea sa fizică.

„Cred că voi reveni spre finalul anului. Mai degrabă la New York, decât la Wimbledon, dar dacă e posibil să joc la Wimbledon, o voi face cu bucurie.

Nu mă voi grăbi, pentru că atunci când voi reveni vreau să o fac cum trebuie. Voi ataca din prima şi nu voi juca turnee pentru pregătire.” - a spus Kerber.

Turneul de la Wimbledon va lua startul pe data de 3 iulie 2023, iar US Open va începe pe 28 august 2023.

Angelique Kerber va lua copilul cu ea la turnee

„Nu voi lăsa copilul acasă. Cu siguranţă va exista o dădacă. Nu vreau să îmi ies complet din mână. Acum am mai mult timp şi mă pot bucura de toate şi pot aborda totul mai relaxată.” - a mai adăugat sportiva.

Ultimul turneu la care a participat Angelique Kerber a fost Wimbledon, anul acesta, când a fost eliminată în faza șaisprezecimilor de Elise Mertens.

Cine este Angelique Kerber

Angelique Kerber urca pe 12 septembrie 2016 pe prima poziție în clasamentul WTA. În vârstă de 34 de ani, sportiva din Germania a câștigat 14 titluri WTA și are până acum în carieră 673 de victorii și 363 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $31.886.468.

Angie are în palmares trei titluri de Grand Slam: US Open 2016, Australian Open 2016 și Wimbledon 2018. De asemenea, a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.