Căpitan nejucător al echipei FedCup a României (actuala Billie Jean King Cup), Horia Tecău a vorbit despre subiectul momentului din sportul românesc, cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

Simona Halep și dopajul - Ce spune un celebru medic olandez despre roxadustat, substanța interzisă găsită la fosta lideră WTA

Horia Tecău: „Aş paria cariera mea că Simona Halep nu a luat nimic conştient”

Reamintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, ea fiind depistată pozitiv cu roxadustat după un control efectuat la US Open 2022. La Grand Slamul de la New York, Simona a fost eliminată în turul întâi de Daria Snigur din Ucraina.

„Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient.

Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei", a declarat Horia Tecău, citat de Agerpres.

„Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă şi cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează.

Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis şi eu, ca prieten şi căpitan al echipei Billie Jean King Cup, îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare", a mai spus Horia Tecău.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: