Carlos Alcaraz a revenit cu o victorie pe terenul de tenis, liderul ierarhiei mondiale trecând greu, scor 3-6, 6-2, 7-5, de britanicul Jack Draper în primul tur al turneului ATP de la Basel (competiție de categorie „500”).

Carlos AlcarazFoto: Adam Hunger / AP / Profimedia

Carlos Alcaraz, victorie grea cu Jack Draper - A revenit de la 0-1 la seturi

Ibericul nu mai câștigase un meci de la titlul obținut la US Open 2022, primul de Grand Slam din cariera sportivului din Murcia.

A mai disputat după victoria imensă din complexul de la Flushing Meadows un singur meci, pierdut la Astana împotriva lui David Goffin.

Partida de la Basel a durat două ore și 17 minute, iar Carlos a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi împortriva lui Draper (45 ATP).

Rezumatul partidei dintre Alcaraz și Draper:

În optimi, Alcaraz (principal favorit la Basel) va da peste învingătorul partidei dintre Adrian Mannarino (42 ATP) și Botic van de Zandschulp (35 ATP).

Turneul de la Basel face parte din categoria ATP 500, se dispută în perioad 24-30 octombrie, are premii totale în valoare de €2.135.350, iar ultimul campion (în 2019) este Roger Federer (de altfel, elvețianul deține recordul de titluri la Basel, cu 10 trofee cucerite).