Darren Cahill și-a arătat susținerea față de Simona Halep printr-un mesaj pe Instagram, iar Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al fostei lidere mondiale, i-a răspuns australianului după câteva ore.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patrick Mouratoglou îi mulțumește lui Darren Cahill pentru sprijinul oferit Simonei Halep

Francezul i-a mulțumit pentru sprijin celui care a ajutat-o pe româncă să obțină cele mai importante rezultate ale carierei.

„Îți mulțumesc, Darren. Toți oamenii care o cunosc pe Simona știu, cu siguranță, că ea nu ar fi luat niciodată de bunăvoie o substanță interzisă” - Patrick Mouratoglou.

*sursă foto: captură Instagram

Darren Cahill, încredere totală în nevinovăția Simonei Halep

Antrenorul în vârstă de 57 de ani a afirmat că Simona nu ar fi folosit niciodată o substanță interzisă în mod intenționat și a spus că onestitatea este cea mai mare slăbiciune a acesteia.

„Cu toate că nu mai sunt antrenorul Simonei, vreau să vorbesc clar despre persoana şi atletul alături de care am lucrat 6 ani. În primul rând şi cel mai important, nu există vreo şansă ca Halep să fi luat premeditat o substanţă de pe lista interzisă. Nicio şansă! Zero!

Ea e o sportivă stresată de fiecare prescripţie pe care i-o dădea un medic, era foarte atentă şi la suplimentele pe care le lua. Simona se ghida mereu după mottoul: 'Hai să verificăm de două ori, de trei ori chiar, pentru a fi siguri că nu e pe lista interzisă. Dacă nu suntem complet siguri de ceva, nu riscăm'.

Amândoi am crezut în sistemul de testare ITIA şi am discutat deseori despre faptul că era chemată să dea probe foarte des, atât în turnee cât şi în afara lor, la întâmplare. A făcut-o mereu fără să se plângă, convinsă că și ceilalți sunt testați la fel de des. Pentru ea era foarte important să ştie că e în competiție cu jucătoare curate.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește jocul și are mereu picioarele pe pământ, ca o campioană umilă și abordabilă. Am stat cu mândrie alături de ea şi am urmărit cum s-a maturizat, oferind compasiune ​​altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care se fac pentru dragoste și nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei. Am râs adesea pe marginea faptului că ea nu poate acționa și nu poate spune o mică minciună. Pune-i o întrebare într-o conferință de presă și ea va da un răspuns sincer. Ea e întotdeauna naturală, vrea ca lumea să o vadă așa cum e, la bine și la rău. Aceasta este Simo. Și-a construit o carieră și o moștenire uimitoare făcând lucrurile pe calea grea. Calea cea bună.

Procesul corespunzător va urma acum pentru a dezvălui răspunsuri la multe întrebări. După cum spunea Simona, cel mai greu meci din viața ei începe acum. Eu cred în ea. Întotdeauna am avut încredere în ea și pot spune sincer că niciodată nu am crezut în ea mai mult decât acum. Sunt alături de Simo” - Darren Cahill, pe contul personal de Instagram.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

S-ar putea să te intereseze și: