​Chiar dacă Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv la roxadustat, Patrick Mouratoglou are motive de bucurie în circuitul ATP. Holger Rune, noul elev al francezului, a câștigat turneul „ATP 250” de la Stockholm, după ce l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas.

Holger RuneFoto: Fredrik Persson / AP / Profimedia

Holger Rune l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala ATP Stockholm

Aflat pe locul 27 în clasamentul mondial, Rune s-a impus după o oră și 34 de minute în fața principalului favorit, scor 6-4, 6-4.

Pe parcursul competiției din Suedia, Holger (favorit 7) i-a mai învins pe Thiago Monteiro (61 ATP), Cristian Garin (89 ATP), Cameron Norrie (14 ATP / 2) și Alex De Minaur (23 ATP / 5).

Grație triumfului de la Stockholm, Rune (sfertfinalist la Roland Garros 2022) va urca trei poziții în ierarhia ATP, până pe locul 24 (cea mai bună clasare din carieră).

Acesta este al doilea titlu din palmaresul danezului în vârstă de 19 ani, care s-a mai impus în acest an la Munchen (a mai ajuns și în finala de la Sofia).

Patrick Mouratoglou îl aseamănă pe Holger Rune cu Carlos Alcaraz

Patrick Mouratoglou și Holger Rune au început colaborarea după ce Simona Halep a fost operată la nas (fosta lideră WTA a fost între timp suspendată fiind testată pozitiv cu roxadustat).

Francezul a afirmat că vede în Carlos Alcaraz modelul perfect pentru noul său elev, care are cu siguranță multe de învățat de la liderul ATP.

„O văd ca pe o provocare pentru Holger. Se poate gândi: Băiatul acesta va fi competitorul meu în viitor. Este un lucru pozitiv, în sensul că este o motivație suplimentară.

Am acest moment cu Holger și o să vedem ce iese din această colaborare. Sunt entuziasmat de ceea ce fac, dau 100% cu orice jucător și vedem ce se va întâmpla pe viitor” - Patrick Mouratoglou.