Ion Țiriac i-a fost aproape Simonei Halep de-a lungul carierei, iar acum a afirmat că se teme pentru viitorul fostei lidere WTA, după ce aceasta a fost suspendată provizoriu fiind depistată pozitiv cu roxadustat (o substanță interzisă) la US Open 2022.

Ion Tiriac si Simona HalepFoto: Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ion Țiriac se teme pentru Simona Halep: „Nu mai are 20 de ani”

Omul de afaceri a precizat că problema cu care se confruntă Halep este una gravă și că acesteia îi va fi dificil să revină, indiferent de rezultatul final al acestui scandal.

„Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia.

Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport. Greu... Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă.

Era foarte prudentă. Şi la mese, când ne duceam, avea foarte mare atenţie să nu fim cu altă lume, cu farfuria, că venea a mea, că venea a ei. Uitaţi-vă că niciodată nu este un responsabil la aceste erori. Răducanu şi acum, după 20 de ani, fata asta a încercat să-şi refacă personalitatea, să-şi refacă viaţa. N-a suspendat-o nimeni, dar i-au luat medalia de aur. Eu sper ca Halep să revină moral” - Ion Țiriac, potrivit ObservatorNews.ro.

Simona Halep are la dispoziție 3 săptămâni pentru a-și dovedi nevinovăția

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, a explicat că, din momentul în care a fost înștiințată (7 octombrie), Halep are la dispoziție doar 21 de zile pentru a ataca decizia și pentru a dovedi că este nevinovată.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!” - Cristian Jura, pentru Antena Sport.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

S-ar putea să te intereseze și: