Danezul Holger Rune, noul elev al lui Patrick Mouratoglou, s-a calificat în finala turneului „ATP 250” de la Stockholm, după ce l-a învins sâmbătă pe Alex De Minaur (favorit 5).

Holger RuneFoto: Pavel Danev / AP / Profimedia

Holger Rune s-a calificat în finala ATP Stockholm

Aflat pe locul 27 în clasamentul mondial, Rune s-a impus după aproape trei de ore joc în fața australianului, scor 4-6, 7-6(1), 7-5.

Rune (cap de serie nr. 7) se va duela pentru trofeu cu învingătorul partidei dintre grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP, principal favorit) și finlandezul Emil Ruusuvuori (52 ATP).

Patrick Mouratoglou îl aseamănă pe Holger Rune cu Carlos Alcaraz

Patrick Mouratoglou și Holger Rune au început colaborarea după ce Simona Halep a fost operată la nas (fosta lideră WTA a fost între timp suspendată fiind testată pozitiv cu roxadustat).

Francezul a afirmat că vede în Carlos Alcaraz modelul perfect pentru noul său elev, care are cu siguranță multe de învățat de la liderul ATP.

„O văd ca pe o provocare pentru Holger. Se poate gândi: Băiatul acesta va fi competitorul meu în viitor. Este un lucru pozitiv, în sensul că este o motivație suplimentară.

Am acest moment cu Holger și o să vedem ce iese din această colaborare. Sunt entuziasmat de ceea ce fac, dau 100% cu orice jucător și vedem ce se va întâmpla pe viitor” - Patrick Mouratoglou.