Stere Halep, tatăl Simonei Halep, a oferit primele informații despre starea de spirit a fiicei sale, după ce aceasta a fost suspendată provizoriu fiind testată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă.

Stere si Tania HalepFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Stere Halep o apără pe Simona: „Dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme”

Tatăl dublei câștigătoare de Grand Slam a afirmat că starea acesteia este una bună, având în vedere că „este nevinovată”.

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată nicio-niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme” - Stere Halep, la Antena 3 CNN.

„Sigur că da (n.r. a trimis probele), se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur” - Stere Halep, citat de As.ro

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

La scurt timp după precizarea care a făcut înconjurul planetei, Simona Halep a spus: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă”. Mai mult, fosta lideră WTA a precizat că se simte „complet confuză și trădată”.

S-ar putea să te intereseze și: