Aventura Biancăi Andreescu la turneul de la Guadalajara s-a oprit în faza optimilor de finală, sportiva care reprezintă Canada fiind învinsă în două seturi de Jessica Pegula, a treia favorită a competiției de categorie „WTA 1000”.

Bianca AndreescuFoto: Josie Lepe / AP - The Associated Press / Profimedia

Bianca Andreescu și Jelena Ostapenko, eliminate în optimi la WTA Guadalajara

Calificată deja la Turneul Campioanelor, Pegula s-a impus după o oră și jumătate de joc în fața campioanei de la US Open 2019, scor 6-4, 6-4.

În runda următoare a turneului din Mexic, Jessica va da peste câștigătoarea meciului dintre Sloane Stephens (50 WTA) și Caroline Garcia (favorită 6).

Dacă va ajunge în sferturi, sportiva din Franța (care a avut parte de unul dintre cele mai bune sezoane din carieră) va obține un bilet pentru Turneul Campioanelor.

Tot joi, Jelena Ostapenko (favorită 12 / campioană la Roland Garros 2017) a cedat în două seturi în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, scor 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră și 34 de minute.

Kudermetova (8) se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Danielle Collins (14) și Maria Sakkari (4).

Guadalajara Open Akron 2022 face parte din categoria „WTA 1000”, are premii totale în valoare de $2.527.250, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 17-23 octombrie. Jessica Pegula este principala favorită rămasă în competiție la turneul din Mexic.