Ultimele rezultate din turneul WTA 1000 de la Guadalajara au produs schimbări importante în clasamentul mondial, în partea sa superioară. Astfel, Simona Halep (nu mai joacă de la US Open și va reveni pe teren anul viitor) va părăsi de săptămâna viitoare TOP 10, iar Jessica Pegula va urca în premieră pe podium.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Au fost surprize importante în turul al doilea de la WTA Guadalajara, iar rezultatele au produs modificări în ierarhia mondială.

De săptămâna viitoare, Simona Halep va părăsi TOP 10 mondial, lipsa meciurilor ducând-o pe sportiva noastră până pe 12 (coborâre de trei poziții - o vor depăși Caroline Garcia, Daria Kasatkina și Veronika Kudermetova).

Jessica Pegula va urca în premieră pe locul 3 mondial (cel mai bun rezultat al carieriei), Coco Gauff se află momentan pe 6 (tot cel mai bun din carieră, dar mai poate urca în funcție de ceea ce va face la Guadalajara), iar Anett Kontaveit este în cădere liberă (se găsește momentan pe 7 - a pierdut deja 4 poziții).

Cum arată în prezent primele locuri din clasamentul WTA (mai pot avea loc schimbări în funcție de rezultatele de la Guadalajara)

1 Iga Swiatek

2 Ons Jabeur

3 Jessica Pegula (NCH - cel mai bun loc din carieră) (+2)

4 Aryna Sabalenka

5 Maria Sakkari (+1)

6 Coco Gauff (+1)

7 Anett Kontaveit (-4)

8 Caroline Garcia (+2)

9 Paula Badosa (-1)

10 Daria Kasatkina (+1)

11 Veronika Kudermetova (+1)

12 Simona Halep (-3)

13 Madison Keys (+2)

14 Belinda Bencic (+5)

15 Garbine Muguruza (-2) etc.