​Turneul Campionilor, competiție la care participă cei mai buni opt jucători dintr-un sezon, va avea loc în acest an la Torino (13-20 noiembrie) și va oferi cele mai mari premii din istoria tenisului.

Turneul CampionilorFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Câștigătorul Turneului Campionilor poate pleca de la Torino cu 4,7 milioane de dolari

Astfel, ATP va oferi premii totale în valoare de 14,75 milioane de dolari la cel mai important turneu din finalul acestui sezon, iar campionul ar putea pleca de la Torino cu cea mai mare sumă din istoria sportului alb: 4.740.300 de dolari (în cazul în care va câștiga toate meciurile).

Recordul este deținut în acest moment de australianca Ashleigh Barty, care a primit 3,9 milioane de euro după ce s-a impus la Turneul Campioanelor 2019 (putea obține 4,2 milioane de euro, dar a pierdut o partidă din faza grupelor).

Simpla prezență la Turneul Campionilor 2022 este recompensată cu 324.000 de dolari (rezervele vor încasa 150.000 de dolari). O victorie în faza grupelor valorează 483.000 de dolari.

La dublu, perechea care va câștiga titlul (fără înfrângere) va lua acasă un cec de 930.300 de dolari.

De știut:

  • Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud, Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au calificat deja la Turneul Campionilor.
  • Pentru ultimele 3 locuri disponibile se vor duela mai mulți jucători, printre care se numără și Daniil Medvedev, Andrey Rublev sau Felix Auger Aliassime. În următoarele săptămâni vor avea loc turneele de la Viena, Basel (ATP 500) și Mastersul de la Paris (ATP 1000).
  • Pentru prima dată în istorie, câștigătorul Turneului Campionilor va primi mai mulți bani decât campionul unui Grand Slam. Pentru triumful său de la US Open, Carlos Alcaraz a încasat aproximativ 2,6 milioane de euro.

*sursă: captură nittoatpfinals.com