Anastasia Gasanova a produs multe reacții pe internet, după ce a făcut mai multe declarații controversate privind războiul din Ucraina. Dayana Yastremska, jucătoare care a participat la Transylvania Open 2022, a cerut interzicerea rusoaicei din tenis după ce a avut o discuție cu aceasta la Cluj-Napoca.

Dayana YastremskaFoto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 236. Evenimentele de luni sunt LiveText pe HotNews.ro.

Dayana Yastremska, despre afirmațiile Anastasiei Gasanova privind războiul: „O minciună totală”

Dayana a spus că a rămas fără cuvinte după ce a auzit prima dată afirmațiile rusoaicei și a confruntat-o în vestiar, unde Gasanova i-a spus că își menține comentariile despre Ucraina.

„Ne-am întâlnit în vestiar. Impresiile mele... pur și simplu nu am cuvinte. Nu este normal așa ceva. I-am arătat acel videoclip și am întrebat-o: `Chiar crezi cu adevărat asta?`. Mi-a spus că da, că asta e poziția ei.

Mi-a spus că se enervase, pentru că îi pare rău de oamenii care au murit pe podul din Crimeea, iar ucrainenii au râs în legătură cu asta.

I-am spus că oamenii erau bucuroși pentru că podul construit ilegal a fost folosit pentru aprovizionarea armatei ruse cu tancuri și rachete cu ajutorul cărora continuau să ne ucidă.

Am întrebat-o dacă îi pare rău pentru copiii noștri care au murit în Mariupol, Bucha, Harkov... și nu a mai fost nimic de discutat din acel moment, i-am spus că poate să se alăture rușilor în război.

A spus că putea fi împușcată la Odesa pentru că vorbea rusă. E o minciună. Odesa e orașul meu natal, acolo mi-am trăit toată viața. Majoritatea cetățenilor vorbesc rusa și nimeni nu a avut vreodată probleme cu asta. E o minciună totală și un nonsens apărut ca să justifice invazia rusească” - Dayana Yastremska, citată de UKR Tennis.

Dayana Yastremska cere interzicerea Anastasiei Gasanova la turneul de la Rouen

La turneul „WTA 125” de la Rouen, în primul tur al probei de dublu, surorile Dayana și Ivanna Yastremska ar trebui să joace împotriva echipei Anastasia Gasanova/Anastasiya Komardina, dar ucraineanca a spus că va cere interzicerea rusoaicei.

„Vreau să merg la directorul turneului și să îi arăt videoclipul în care Gasanova își exprimă opiniile politice. În opinia mea, i-ar trebui interzisă participarea la turneu după asemenea afirmații, pentru că justifică din nou și din nou invazia Rusiei în Ucraina” - Dayana Yastremska.