Iga Swiatek s-a calificat duminică în finala turneului WTA 500 de la San Diego, poloneza revenind de la 0-1 la seturi în meciul cu Jessica Pegula (a patra favorită).

Iga SwiatekFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Iga Swiatek, în finala WTA San Diego după o victorie cu Jessica Pegula

Americanca a câștigat primul set cu 6-4, fiind o manșă în care au fost trei breakuri (Iga și-a cedat în două rânduri serviciul).

Swiatek a trecut la o viteză superioară a execuțiilor, a preluat inițiativa și a câștigat setul al doilea cu un categoric 6-2 (a bifat două breakuri fără să-și mai cedeze serviciul).

Decisiviul a fost echilibrat până la 2-2, moment din care Iga a preluat frâiele manșei și a câștigat patru gameuri la rând (6-2).

Meciul a durat două ore și 13 minute.

În marea finală, Iga Swiatek va da peste învingătoarea partidei dintre Danielle Collins și Donna Vekic (meciul a fost întrerupt la scorul de 4-6, 6-4, 4-2 pentru americancă din cauza ploii).

De știut:

  • În vârstă de 21 de ani, Iga se află la o victorie distanță de cel de-al optulea titlu din acest sezon competițional și al 11-lea din întreaga carieră.
  • Poloneza a câștigat deja trei titluri de Grand Slam: Roland Garros (2020, 2022) și US Open (2022).

„San Diego Open” are loc în perioada 10-16 octombrie, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $757.900, face parte din categoria WTA 500, iar principala favorită este Iga Swiatek.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula