Anastasia Gasanova, jucătoare aflată pe locul 154 în clasamentul WTA, a postat pe Instagram un videoclip și mai multe mesaje controversate cu referire la situația din Ucraina. Sportiva din Rusia a spus că Kievul „ar fi putut opri focul” în Donețk și Lugansk, astfel încât să nu fie declanșată o „operațiune militară specială”.

Anastasia GasanovaFoto: Arun SANKAR / AFP / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 234. Evenimentele de sâmbătă sunt LiveText pe HotNews.ro.

Sportiva în vârstă de 23 de ani a făcut o serie de postări pentru lista ei de „cei mai buni prieteni” de pe Instagram, însă acestea au ieșit la iveală și au generat o adevărată controversă, informează publicația Ole.

Anastasia Gasanova s-a săturat: „Militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă”

Gasanova, care a fost prezentă la Transylvania Open (turneu care se joacă la Cluj-Napoca), a vorbit despre exploziile de pe podul din Crimeea și a menționat „o lovitură de stat din 2014”.

„Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită.

Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire.

Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean.

Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Yanukovych (n.r. fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 nu a mai putut fi purtat echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare.

Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: 'Acolo se împușcă'.

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele” - Anastasia Gasanova.