​Rafael Nadal a devenit săptămâna trecută tatăl unui băiețel, iar unchiul Toni Nadal se teme că marele campion iberic nu va mai fi același pe terenul de tenis.

Rafael si Toni NadalFoto: David Lobel / Zuma Press / Profimedia

Toni Nadal, îngrijorat pentru cariera nepotului Rafa

Într-un interviu pentru Majorca Daily Bulletin, Toni Nadal a afirmat că este posibil ca apariția copilului să îi schimbe prioritățile lui Rafa, căruia îi va fi dificil să stea departe de familie.

„Va fi un tată minunat, dar s-ar putea să nu fie la fel de minunat ca sportiv. El va face acest lucru în mod normal. El nu este diferit de ceilalți, pentru că toți fotbaliștii și mulți alții fac copii și își continuă carierele fără probleme.

Când va trebui să meargă pentru prima dată în Australia, va fi dificil să fie absent de acasă, dar, în cele din urmă, acesta este prețul de plătit când ești sportiv profesionist.

Ar fi putut fi un sezon extraordinar, dar a fost pătat de neplăcerile continue pe care le-a avut. Rezultatele au mers bine, pentru că a câștigat în Australia și la Roland Garros, dar rămâi cu un gust amar.

La Wimbledon nu a putut juca o semifinală când juca bine și era un candidat clar la titlu; au fost probleme și la New York. Ceea ce își dorește un sportiv mai presus de orice este să fie bine și să joace, dar și să câștige” - Toni Nadal, citat de Eurosport.

Rafael Nadal, tată pentru prima oară

Rafael Nadal a avut parte sâmbătă trecută de unul dintre cele mai fericite momente din viața sa: în vârstă de 36 de ani, ibericul a devenit tatăl unui băiețel, informează Marca.

Francisca Maria Perello (34 de ani) a născut la Palma de Mallorca, iar copilul va purta numele marelui campion iberic: Rafael Nadal Perello.

În ultima perioadă, Rafa nu a fost concentrat în totalitate asupra competițiilor la care a participat (US Open și Laver Cup), acesta fiind preocupat de starea de sănătate a soției lui, care a fost internată de mai multe ori.

Nadal şi Perello sunt împreună de 18 ani și s-au căsătorit în octombrie 2019.

Sursă foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia