​Bianca Andreescu a debutat cu dreptul la turneul de la San Diego (WTA 500), sportiva cu origini românești trecând de o adversară mai bine clasată în ierarhia mondială.

Bianca AndreescuFoto: Sean M. Haffey / Getty images / Profimedia

Sofia Kenin nu-și revine - Caroline Garcia (a șaptea favorită), învinsă surprinzător

Andreescu (locul 57 mondial) a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 7-6 (1), 4-6, 6-2, împotriva rusoaicei Liudmila Samsonova (locul 23 mondial).

Pentru un loc în sferturi, Bianca va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Coco Gauff (a șasea favorită) și Robin Montgomery.

Andreescu vs Samsonova, rezumat

Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru Sofia Kenin (câștigătoare de Grand Slam și fostă ocupantă a locului 4 mondial). Americanca a cedat în trei seturi contra compatrioatei CoCo Vandeweghe.

Caroline Garcia, a șaptea favorită și una dintre cele mai în formă jucătoare din ultimele luni, a părăsit turneul în runda inaugurală. Franțuzoaica a fost învinsă de Danielle Collins.

WTA San Diego, rezultate consemnate marți în primul tur

CoCo Vandeweghe - Sofia Kenin 6-1, 1-6, 6-4

Madison Keys - Ellen Perez 6-1, 6-4

Danielle Collins - Caroline Garcia (7) 6-2, 7-6(4)

Martina Trevisan - Maria Camila Osorio 6-3, 6-4

Louisa Chirico - Alison Riske-Amritraj 1-6, 7-5, 7-6(5)

Bianca Andreescu - Liudmila Samsonova 7-6(1), 4-6, 6-2

„San Diego Open” are loc în perioada 10-16 octombrie, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $757.900, face parte din categoria WTA 500, iar principala favorită este Iga Swiatek.