Marta Kostyuk, semifinalistă la prima ediție a turneului Transylvania Open, a fost eliminată anul acesta încă din primul tur al competiției de la Cluj-Napoca.

Marta KostyukFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Marta Kostyuk, învinsă de Jasmine Paolini în primul tur de la Transylvania Open

Aflată pe locul 56 în ierarhia mondială, Kosyuk (favorită 6) a fost învinsă în trei seturi de italianca Jasmine Paolini (78 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 57 de minute.

Paolini va da în optimi peste o altă ucraineancă, după ce Dayana Yastremska (94 WTA) a învins-o pe Tamara Korptasch (98 WTA, venită din calificări), scor 6-3, 4-6, 7-5.

De știut:

  • Anul trecut, Marta se oprea în penultimul act al întrecerii de categorie „WTA 250”, fază în care a fost surclasată de Simona Halep, scor 6-0, 6-1.
  • După eliminarea Anei Bogdan, România mai are trei reprezentante în primul tur de la Transylvania Open: Irina Bara (vs Nuria Parrizas-Diaz), Gabriela Ruse (vs Harmony Tan) și Jaqueline Cristian (vs Xiyu Wang).

Transylvania Open are loc în perioada 10-16 octombrie la Cluj-Napoca, se joacă pe hard indoor, turneul face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $251.750, iar campioana en-titre este Anett Kontaveit.