Iga Swiatek a avut parte de un meci foarte dificil în semifinalele turneului de la Ostrava, dar a învins-o în trei seturi pe Ekaterina Alexandrova (21 WTA) și se va duela pentru trofeu cu Barbora Krejcikova (23 WTA).

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek vs Barbora Krejcikova, în finala turneului WTA de la Ostrava

Lidera ierarhiei mondale a câștigat la tiebreak primul set, 7-6(5), a fost dominată autoritar în al doilea (6-2 pentru Alexandrova, după ce rusoaica a condus și cu 5-0), dar s-a impus la retur în al șaptelea game din setul decisiv și a închis partida la a patra oportunitate, scor 6-4.

Poloneza va da în finala competiției de categorie „WTA 500” peste Barbora Krejcikova. Câștigătoare la Roland Garros în 2021, jucătoarea din Cehia a avut nevoie de două ore și 23 de minute de joc pentru a trece de Elena Rybakina (26 WTA, campioană la Wimbledon 2022), scor 3-6, 7-6(4), 6-4.

De știut:

  • Ambele jucătoare au câștigat ultimele turnee la care au participat: Iga Swiatek s-a impus la US Open, iar Barbora Krejcikova a triumfat la Tallinn.
  • Swiatek și Krejcikova s-au mai întâlnit de două ori, în 2021, iar poloneza a câștigat de fiecare dată (la Miami și la Roma).

„Agel Open” de la Ostrava are loc în perioada 3-9 octombrie, se joacă pe hard indoor, are premii totale în valoare de $757.900 și face parte din categoria WTA 500. Campioana en-titre este Anett Kontaveit, iar principala favorită de acest an este Iga Swiatek, lidera mondială.