Imaginile cu Roger Federer și Rafael Nadal plângând împreună și ținându-se de mână după meciul de retragere al elvețianului (Laver Cup 2022) s-au viralizat pe rețelele de socializare, dar pentru John Higgins, de patru ori campion mondial la snooker, momentul nu a fost unul emoționant.​

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

John Higgins nu l-ar ține de mână pe Ronnie O'Sullivan, așa cum a procedat Rafael Nadal în cazul lui Roger Federer

Higgins a afirmat că scena care a urmat după ultimul meci din cariera lui Federer a fost una „ciudată și rușinoasă” și a spus că el nu va proceda la fel în momentul în care Ronnie O'Sullivan și Mark Williams, colegii săi de generație, vor spune adio snookerului.

„Mi-au fost arătate câteva fragmente din scenele televizate ale meciului de retragere al lui Roger Federer de la Laver Cup și, dacă sunt sincer, mi s-a părut că totul a fost puțin... ciudat, rușinos, stânjenitor. Nu m-am uitat la tot și mă bucur că nu am făcut-o. Ce jucător a fost și ce mare campion…

Dacă Ronnie se retrage, nu cred că voi fi acolo ținându-l de mână și plângând - nu voi face niciodată asta. Cum ar fi să-l țin de mână și să plâng? (n.r. râde)

Îmi pare puțin rău pentru Andy Murray că s-a născut într-o epocă cu acești trei tipi, pentru că ei sunt cei mai buni din toate timpurile și el a reușit totuși să câștige Grand Slamuri și alte titluri mari.

Recunosc că, dacă aș fi fost eu în fața retragerii, ar fi fost doar o strângere de mână și aș fi ieșit din arenă! Nu știu ce aș face dacă Ronnie m-ar ruga să joc la dublu cu el la ultimul său meci. Dar știu că le port cea mai mare stimă lui și lui Mark Williams, lui Ronnie pentru că a câștigat al șaptelea titlu și lui Mark pentru tot ce a făcut în snooker.

Cred că acel titlu mondial din acest an a cimentat în ochii tuturor că Ronnie este cel mai mare jucător din toate timpurile - a fost o realizare incredibilă.

Când vine vorba despre cât de mult aș mai putea continua, evident că tenisul este diferit de snooker - este mult mai puțin fizic, cu o stare de sănătate foarte bună și departe de accidentări, există încă mulți ani în față. Nu avem prea multe accidentări posibile la snooker și putem rezista un pic mai mult decât ei. Pentru noi este atât timp cât ne țin ochii, atunci putem continua să ne descurcăm bine” - John Higgins, citat de Eurosport.

VIDEO FOTO Rivali de-o viață, Roger Federer și Rafael Nadal au plâns la retragerea elvețianului din tenis - Imagini impresionante de la Laver Cup 2022

Cariera de vis a lui Roger Federer

  • Născut pe 8 august 1981, la Basel, Elveția. 1.85 metri, 85 de kilograme.
  • A încheiat anul pe locul 1 în sezoanele: 2004, 2005, 2006, 2007, 2009.
  • Jucător de mâna dreapta, execută reverul cu o singură mână.
  • 103 titluri ATP în carieră, dintre acestea 20 fiind de Grand Slam, iar 28 de categorie Masters.
  • Are 1251 de victorii în carieră și a pierdut de 275 de ori. A câștigat în total doar din tenis $130.594.339.
  • A devenit pentru prima dată lider mondial pe 2 februarie 2004.

Roger Federer și titlurile de Grand Slam

De-a lungul unei cariere impresionante, Roger Federer a adunat 20 de titluri de Grand Slam (a fost depășit doar de Rafael Nadal și Novak Djokovic).

Elvețianul s-a impus de opt ori la Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017), de șase ori la Australian Open (2004, 2006, 2008, 2010, 2017, 2018), de cinci ori la US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008) și o dată la Roland Garros (2009).

De asemenea, a cucerit aurul olimpic la dublu masculin (Beijing 2008) și argintul la simplu (Londra 2012).

S-ar putea să te mai intereseze și:

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis - Care va fi ultima competiție din cariera elvețianului

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție

Retragerea lui Federer: Wimbledon, cel mai frumos teatru al legendei

Mesajul special al lui Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Roger Federer din tenis

Serena Williams, mesaj pentru Roger Federer: „Bine ai venit în clubul retrașilor” / Reacții

Cum vrea Roger Federer să-și aducă aminte lumea de el peste ani de zile