​Nick Kyrgios (20 ATP și finalist la ultima ediție de la Wimbledon), încearcă să scape de acuzaţia de agresiune într-un proces care se derulează în prezent în Australia invocând sănătatea sa mintală, informează presa australiană de marţi, citată de AFP.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Acuzat de agresiune, Nick Kyrgios se apără punând totul în seama sănătății mintale

Avocatul lui Kyrgios l-a reprezentat pe sportiv la o audiere în faţa unui tribunal din Canberra, unde jucătorul australian, în vârstă de 27 de ani, este acuzat de agresiune.

Sportivul riscă să ajungă după gratii pentru că și-a fi lovit fosta parteneră, pe Chiara Passari. Incidentul ar fi avut loc în iarna lui 2021.

Finalistul de la Wimbledon, a cărui prezenţă nu a fost necesară în timpul acestei audieri esenţial administrative, se află în prezent în Japonia, unde participă la turneul ATP de la Tokyo.

Avocatul sau, Michael Kukulies-Smith, a cerut o amânare pentru a permite o evaluare a sănătăţii mintale a lui Nick Kyrgios, potrivit mai multor organe media, între care postul public de televiziune ABC şi ziarul Sydney Morning Herald, conform Agerpres.

Kukulies-Smith a afirmat că problemele de sănătate mintală ale clientului său sunt cunoscute şi că va încerca să obţină la o dată ulterioară renunţarea la acuzaţiile împotriva lui Kyrgios. Următoarea audiere în acest caz este programată pe 3 februarie.

La începutul acestui an, Nick Kyrgios a susţinut că suferă de mult timp de depresie şi că a avut "gânduri de sinucidere", într-un lung mesaj postat pe reţelele de socializare, însoţit de o fotografie sa din 2019, făcută în timpul Openului Australiei.

Cazul de agresiune care i-a adus proceduri judiciare datează din decembrie 2021, dar detaliile nu sunt deocamdată cunoscute.