​Într-un interviu pentru AS.com, Toni Nadal (unchiul lui Rafa) a vorbit despre momentul în care Rafael Nadal se va retrage din tenis. Întrebarea a venit în mod natural după ce Roger Federer, marele său rival, a spus adio sportului alb la Laver Cup 2022.

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premiera înregistrată în clasamentul ATP

Toni Nadal: Rafa se va retrage când simte că nu va mai avea șanse să câștige

Unchiul lui Rafa a vorbit despre momentul în care fostul lider ATP va decide să se retragă din tenis.

„Cred că atâta timp cât simte că are șanse să câștige, va continua. Când o să vadă că nu are opțiuni, dacă merge la un turneu și simte că nu se mai poate impune, cred că va spune stop.

La Federer, de exemplu, au trecut cinci ani fără să câștige un Grand Slam, dar era acolo, era în semifinale, finale. Știa că poate câștiga.

De fapt, după cinci ani de pauză a mai câștigat trei Grand Slamuri, pentru că simțea că are opțiuni. Asta este ceea ce îl conduce și pe Rafa. Cât timp va ști că poate câștiga, va fi pe teren. Cât timp se va întâmpla asta? Nu știu, va depinde de rivali, de corpul lui” - Toni Nadal, citat de Eurosport.

Nadal nu a ajuns încă în situația în care corpul îi impune să se retragă

„Îi place să joace tenis și știe că va avea timp de toate celelalte când se retrage, astfel că nu se gândește foarte mult la acest aspect. Desigur, dacă cineva suferă mai mult decât este necesar, vine un moment când spui „trebuie să spun stop”. Dar Rafael nu a ajuns în această situație.

Este adevărat că a avut diferite probleme și asta l-a afectat, dar își dorește să mai joace. Cuiva care are această dorință nu i-aș spune niciodată să se oprească.

Dacă Federer ar fi avut ocazia să joace, i-aș fi spus să facă acest lucru. Și sunt convins că ar fi vrut și el să continue, dar corpul i-a spus altceva", a completat Toni Nadal în interviul pentru AS.com.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Novak Djokovic 21

3 Roger Federer 20 / retras din tenis.