Aventura lui Felix Auger-Aliassime la Astana Open, turneu de categorie „ATP 500”, a fost una scurtă: canadianul în vârstă de 22 de ani, elev al lui Toni Nadal, a fost învins în runda inaugurală de Roberto Bautista-Agut.

Felix Auger-AliassimeFoto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Felix Auger-Aliassime, eliminat în primul tur la Astana Open

Ibericul aflat pe locul 21 în ierarhia mondială s-a impus după o oră și 54 de minute de joc în fața celui de-al optulea favorit al competiției din Kazahstan, scor 6-4, 7-6(6).

Chiar dacă a reușit 14 ași (Roberto a avut doar 2), Felix a terminat meciul cu 7 duble greșeli (3 în dreptul ibericului) și a comis mai multe erori decât adversarul său, care a fost mai atent în momentele importante ale partidei.

Bautista-Agut va da în runda următoare peste învingătorul partidei dintre compatriotul său Alejandro Davidovich Fokina (31 ATP) și rusul Pavel Kotov (103 ATP).

Astana Open face parte din categoria ATP 500, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $1.900.000, iar la start se găsesc unii dintre cei mai buni jucători ai lumii. Primii patru favoriți sunt Carlos Alcaraz (1 ATP), Daniil Medvedev (4 ATP), Stefanos Tsitsipas (6 ATP) și Novak Djokovic (7 ATP).