​Daria Kasatkina a stârnit multe controverse în Rusia după ce a dezvăluit că este lesbiană și le-a cerut tinerilor sportivi ruși să-și schimbe cetățenia pentru a putea participa la competiții. De această dată, jucătoarea aflată pe locul 11 în clasamentul WTA a afirmat că vrea să reprezinte altă țară, iar reacțiile din țara natală nu au întârziat să apară.

Daria KasatkinaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daria Kasatkina vrea să reprezinte Elveția - Rusia nu vrea să mai audă de jucătoare

Daria, care nu mai este văzută cu ochi buni în Rusia, a spus că își dorește să joace pentru Elveția.

„În acest moment sunt cetățean al Rusiei și indiferent de ce s-ar întâmpla, sunt mândră că sunt rusoaică. Dacă de asta va depinde cariera mea, atunci alegerea e evidentă, pentru că vreau să continui să joc tenis pentru mine, aceasta e prioritatea mea.

Nimeni nu vrea să pună paie pe foc, dar Elveția mi se pare o țară foarte stabilă și mi-ar plăcea să pot face trecerea în viitor” - Daria Kasatkina.

Roman Teryushkov, deputat al Dumei de Stat din Rusia, a afirmat că sportivei îi vor fi retrase titlurile onorifice pe care le primise.

„Din păcate, din motive necunoscute, o persoană ca ea a primit un titlu onorific și e considerată un simbol al sportului. Totul despre nivelul ei este clar. Ea este persoana care iese în evidență.

Cetățenia elvețiană este o prioritate pentru ea. Ea îi încurajează pe tinerii noștri să schimbe cetățenia sportivă. Totul despre ea este clar. Lăsați-o să trăiască acolo, nu vrem să auzim de ea.

Nu am depus o cerere, dar o vom depune la procuratură și la Ministerul Sportului în viitorul apropiat. Ministerul ar trebui să își modifice ordinul de acordare a titlurilor onorifice, astfel încât să fie posibilă revocarea titlurilor de la persoanele care fac politică antistatală cu o astfel de retorică stupidă” - Roman Teryushkov, în presa din Rusia.