Carlos Alcaraz, care a devenit cel mai tânăr lider ATP după ce s-a impus la US Open 2022, va fi prezent la turneul „ATP 500” de la Astana, care va avea loc săptămâna viitoare în Kazahstan, informează AFP.

Carlos AlcarazFoto: David Aliaga/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Davis cu echipa Spaniei, Alcaraz şi-a luat o pauză de câteva zile, a indicat spaniolul într-o conversaţie pe Instagram cu responsabilii furnizorului său de echipament.

„Mă simt bine, vreau să continui să joc bine şi să rămân numărul unu cât mai mult posibil, dar nu simt nicio presiune deosebită în privinţa clasamentului meu” - Carlos Alcaraz, care a reluat antrenamentele şi va da startul în Kazahstan unui final de sezon încărcat.

După Astana Open, Carlos Alcaraz va călători la Basel (Elveţia), pe tărâmul lui Roger Federer. Spaniolul va juca apoi turneul de la Paris-Bercy şi la Turneul Campionilor de la Torino, în noiembrie, sperând să încheie cât mai frumos un sezon istoric, scrie Agerpres.

Carlos Alcaraz a devenit luna aceasta cel mai tânăr jucător (19 ani și 4 luni) care a urcat pe prima poziţie a clasamentului ATP, de la crearea sa, în 1973, graţie succesului înregistrat la US Open, unde a cucerit primul trofeu de Grand Slam din cariera sa.

Marele obiectiv al lui Carlos Alcaraz după ce a devenit lider ATP