Rafael Nadal a făcut echipă cu Roger Federer la ultimul meci din cariera elvețianului, iar după înfrângerea suferită în fața perechii formate din Jack Sock și Frances Tiafoe a hotărât să se retragă de la Laver Cup 2022.

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal s-a retras de la Laver Cup 2022

Astfel, Nadal va fi înlocuit de Cameron Norrie, în timp ce Matteo Berrettini îi va lua locul lui Roger Federer în Echipa Europei.

„Rafael Nadal s-a retras din motive personale. El va fi înlocuit de Cameron Norrie”, au precizat organizatorii Laver Cup pe Twitter.

Perechea Roger Federer / Rafael Nadal a pierdut meciul cu dublul format din Jack Sock / Frances Tiafoe, scor 6-4, 6-7(2), 9-11, rezultat în urma căruia echipa Europei și cea a Restului Lumii se află la egalitate, scor 2-2, după prima zi de meciuri de la Laver Cup 2022.

Se vor juca sâmbătă la Laver Cup 2022

Matteo Berrettini – Felix Auger-Aliassime

Cameron Norrie – Taylor Fritz

Novak Djokovic – Frances Tiafoe

Matteo Berrettini/Novak Djokovic – Alex de Minaur/Jack Sock.

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.