Emma Răducanu a avut parte de o săptămână excelentă la Seul, dar s-a oprit în semifinale după ce s-a accidentat în timpul partidei cu Jelena Ostapenko (principala favorită a competiției de categorie WTA 250).

Emma RaducanuFoto: Manuela Davies / AP / Profimedia

Emma Răducanu, accidentare la WTA Seul / Jelena Ostapenko și Ekaterina Alexandrova, duel pentru trofeu

Răducanu (77 WTA) a început foarte bine meciul și conducea cu 6-4, 2-1, dar o accidentare la coapsa stângă a început să îi pună din ce în ce mai multe probleme. Ostapenko a profitat din plin, a câștigat opt din următoarele nouă gameuri, iar Emma s-a retras la scorul de 3-0 în decisiv pentru letonă.

În finala turneului din Coreea de Sud, Jelena Ostapenko (19 WTA) o va întâlni pe Ekaterina Alexandrova (24 WTA, a doua favorită), după ce rusoaica a trecut de Tatjana Maria (80 WTA/7), scor 6-2, 6-4.

Grație parcursului de la Seul, Emma Răducanu a acumulat 856 de puncte și va înregistra un salt de 11 poziții în clasamentul WTA (va ocupa locul 66).

WTA Seul are loc în perioada 19-25 septembrie pe suprafață hard, face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $251.750, iar ultima campioană este Lin Zhu (în 2021). Principala favorită a întrecerii este Jelena Ostapenko.