Dominic Thiem are rezultate din ce în ce mai bune în ultima perioadă, dar are în continuare probleme în fața jucătorilor aflați pe primele poziții în clasamentul mondial. Campion la US Open 2020, austriacul a fost învins de Hubert Hurkacz în optimile turneului de la Metz (ATP 250).

Dominic ThiemFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Dominic Thiem, învins de Hubert Hurkacz la ATP Metz

Hurkacz (10 ATP) s-a impus după o oră și 16 minute de joc în fața lui Thiem (ajuns pe 182 ATP, în urma unei accidentări la încheietura mâinii drepte), scor 6-3, 6-4.

Al doilea favorit al competiției din Franța se va duela în sferturi cu Arthur Rinderknech (60 ATP), după ce reprezentantul gazdelor a trecut de georgianul Nikoloz Basilashvili (36 ATP, cap de serie nr. 5), scor 7-6(11), 6-3.

Hubert Hurkacz, mesaj pentru fanii lui Roger Federer: „Sper că mă veți ierta”

Hubert Hurkacz este ultimul adversar din cariera lui Roger Federer. Polonezul, care l-a învins pe elvețian cu 6-3, 7-6, 6-0, speră ca fanii tenisului să îl ierte pentru rezultatul înregistrat în sferturi la Wimbledon 2021.

„Să fiu ultimul care l-a învins pe Federer este o greșeală pentru care sper să mă iertați. Lăsând gluma la o parte, să joc cu el la Wimbledon, pe un teren central plin, a fost incredibil. Amintirile acelea încă îmi dau fiori, dar sper că în cariera mea să nu fiu amintit doar pentru asta.

Până la urmă, scorul nu contează, îmi amintesc de al doilea set ca fiind foarte tensionat. Apoi al treilea s-a terminat așa, greu de digerat pentru toți fanii. Dar Federer va fi amintit pentru toate realizările sale, nu pentru acel 6-0” - Hubert Hurkacz, citat de WeLoveTennis.