La câteva luni după ce a anunțat că Novak Djokovic i-a scris pe WhatsApp și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva pe perioada războiului cu Rusia, ucraineanul Sergiy Stakhovsky și-a schimbat discursul în ceea ce-l privește pe sârb.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Djokovic nu ia atitudine în privința războiului pentru că nu vrea să îi supere pe sârbi

Înrolat în armata Ucrainei, Stakhovsky a afirmat că Nole nu ia atitudine în privința războiului pentru că nu vrea ca imaginea sa să fie afectată în Serbia. Sergiy a vorbit și despre Roger Federer, cel care se va retrage după Laver Cup 2022.

​„Serbia este un avanpost al Rusiei. Novak Djokovic nu exprimă o poziție care îi poate afecta imaginea. Îi place să fie iubit în țara sa. El nu este capabil să spună ceva care este contrar opiniei autorităților din Serbia și a majorității oamenilor din această țară. Din păcate, Novak le face jocul.

Roger (Federer) este întotdeauna neutru, este elvețian. El nu răspunde niciodată la întrebări complicate și de aceea este de neatins, nimeni nu-i poate face nimic. Pe de altă parte, trebuie spus că a făcut destule, pentru că a strâns o mulțime de bani și a plasat copii ucraineni în tabere din Elveția” - Sergiy Stakhovsky, într-un podcast, citat de publicația ucraineană Sport.

În vârstă de 36 de ani, Stakhovsky se află în prezent pe locul 614 în ierarhia mondială, iar cel mai sus s-a aflat pe poziția 31 (pe 27 septembrie 2010).

A adunat în total din tenis $5.606.768, iar cea mai importantă victorie a carierei o reprezintă succesul împotriva lui Roger Federer de la Wimbledon (2013).