​În urmă cu doi ani, Sofia Kenin reușea să triumfe la Australian Open, iar la doar câteva săptămâni după acest moment urca până pe locul 4 WTA (cea mai bună clasare din carieră). A urmat însă o perioadă neagră pentru americană, iar în prezent ea a părăsit TOP 300 mondial.

Sofia KeninFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Sofia Kenin, de la câștigătoare de Grand Slam la ieșirea din TOP 300 WTA

La „WTA Toray Pan Pacific Open Tennis” (Tokyo), Kenin a fost eliminată marți din runda inaugurală, ea cedând în două seturi, scor 7-6(7), 6-4, împotriva jucătoarei de pe locul 181 mondial, Fernanda Contreras Gomez din Mexic (venită din calificări).

Rezultatele sub așteptări și unele probleme medicale au dus-o ușor-ușor pe Sofia în afara TOP 300 mondial (se găsește în prezent pe 315).

După victoria de la Australian Open 2020, americanca era văzută drept una dintre rivalele lui Ashleigh Barty și a sportivelor din fruntea ierarhiei WTA.

Sofia a mai bifat în același an (2020) și o finală la Roland Garros, iar de la acel moment cariera lui Kenin a mers cu pași siguri tot la vale (acel sezon a fost încheiat cu 24 de victorii și 9 înfrângeri).

Strălucirea americancei s-a tot stins, iar în acest sezon Kenin are doar 4 victorii și 11 înfrângeri. Asta după ce în 2021 a avut 11 victorii și 10 înfrângeri. În actualul sezon, Sofia a adunat din premiile din tenis $303.605.

De la idolul Maria Sharapova și până la concedierea tatălui

Povestea familiei Sofiei este una foarte interesantă: părinții săi s-au mutat din Moscova la New York cu mai mulți ani înainte ca Sofia să apară pe lume.

Sportiva s-a născut în Capitala Rusiei, iar la doar câteva luni după acest moment familia s-a mutat înapoi în SUA.

Sofia a început tenisul la Academia lui Nick Bollettieri, iar marele idol a fost Maria Sharapova.

La cele mai importante momente ale carierei (Australian Open 2020 și finala de la Roland Garros din același an), Sofia a fost pregătită de tatăl său. L-a concediat în luna mai a anului trecut.