Carlos Alcaraz este cel mai tânăr lider din istoria ATP, iar după titlul cucerit la US Open 2022 mulți s-au grăbit să-i prevadă ibericului o carieră precum a reprezentanților din BIG 3.

Roger Federer si Rafael NadalFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz nu are nicio șansă să-i egaleze pe Federer, Nadal și Djokovic

Nu de aceeași părere este și Marion Bartoli, câștigătoare la Wimbledon în 2013. Franțuzoaica este de părere că nimeni nu va putea să doboare vreodată recordurile reușite de Federer, Nadal și Djokovic.

Desigur că același lucru a fost spus și după retragerea lui Pete Sampras - că nimeni nu va reuși să-l depășească vreodată, iar recordul de 14 Grand Slamuri a fost „spulberat” de BIG 3.

Carlos Alcaraz spune cine va forma noul BIG 3 din tenisul mondial

Cu toate acestea, Bartoli crede că situația este complet diferită. Vorbim de o perioadă fantastică a tenisului, o eră în care cei trei mari s-au provocat reciproc spre depășirea barierelor.

Federer, Nadal și Djokovic s-au alimentat și provocat cu fiecare turneu câștigat, iar ștacheta a fost ridicată mult prea mult, crede Bartoli.

„Eu cred că sunt zero șanse ca cineva vreodată - nu doar Carlos Alcaraz - să reușească să atingă bariera celor 20 de Grand Slamuri câștigate.

Cred că ceea ce au reușit acești trei băieți (n.r. Federer, Nadal și Djokovic) este în afara oricăror așteptări și nu cred că cineva poate să egaleze performanțele lor”, a spus Marion Bartoli.

„Rezultatul lui Carlos Alcaraz la US Open este unul fantastic, însă nu cred că ar fi realist să ne imaginăm că va reuși să ridice ștacheta până la 20 de Grand Slamuri câștigate”, a conchis campioana din 2013 de la Wimbledon.

Roger Federer face echipă cu marii săi rivali la Laver Cup

La Laver Cup 2022 (23-25 septembrie), Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas.

Echipa Europei se va duela în arena O2 din Londra cu Echipa Restului Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovic 21

3. Roger Federer 20 etc.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis - Care va fi ultima competiție din cariera elvețianului

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție

Retragerea lui Federer: Wimbledon, cel mai frumos teatru al legendei

Mesajul special al lui Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Roger Federer din tenis

Serena Williams, mesaj pentru Roger Federer: „Bine ai venit în clubul retrașilor” / Reacții din lumea sportului