Bucureștiul ar putea găzdui un turneu important începând din 2024, Ion Țiriac vorbind despre licența ATP 500 pe care o deține.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ion Țiriac vrea să aducă un turneu ATP 500 la București

Capitala a rămas fără un turneu ATP din 2016, atunci când a avut loc ultima ediție a competiției de categorie „250” care avea loc în fiecare an în luna aprilie în Cotroceni, la Arenele BNR.

Ion Țiriac spune că are drept obiectiv aducerea unui turneu ATP 500 la București.

„Aș vrea să spun că turneul de la Belgrad, care mai e și anul viitor tot acolo, vine înapoi la București din 2024. Păi, e turneul meu. Am contract cu ei până anul viitor, dar nu-l mai prelungesc.

Dar în 2024 nu știu unde să-l joc. Eu am și turneul de la Geneva, iar ținta mea ar fi să las unul de 500 (n.r. ATP 500) în București” - Ion Țiriac, într-un interviu pentru gsp.ro.

Conform omului de afaceri, există două licențe ATP (de 250 și 500) care ar putea fi aduse în România. Singura problemă este locația: Bucureștiul nu dispune de un asemenea complex, iar la Cluj-Napoca ar putea fi organizat momentan doar un turneu indoor (în BT Arena).

13 turnee de categorie „500” există în acest moment într-un sezon în circuitul ATP. Printre cele mai reprezentative se află Barcelona (zgură), Dubai (hard), Halle (iarbă) și Basel (hard indoor).