​Aventura Anei Bogdan la turneul de la Portoroz s-a oprit în semifinale, fază a competiției în care sportiva noastră a fost învinsă de Elena Rybakina (a treia favorită).

Ana BogdanFoto: Klansek Velej / Sportida / Sipa Press / Profimedia

Ana Bogdan, învinsă de Elena Rybakina în semifinalele WTA Portoroz

Campioană la Wimbledon 2022, sportiva care reprezintă Kazahstan s-a impus după o oră și 23 de minute de joc în fața Anei (65 WTA), scor 6-1, 6-1.

În finala competiției din Slovenia, Rybakina (25 WTA) se va duela cu învingătoarea partidei dintre Anna-Lena Friedsam (213 WTA) și Katerina Siniakova (82 WTA).

De știut:

  • Pentru prezența în semifinalele competiției din Slovenia, Ana Bogdan va primi 8.870 de euro și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Grație parcursului de la Portoroz, Bogdan va înregistra un salt important în clasamentul WTA. În ierarhia Live, Ana are în acest moment 982 de puncte și află pe 53 (cea mai bună clasare din carieră).

Turneul din Slovenia face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $251.750, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 32 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 12-18 septembrie. Campioana en-titre este Jasmine Paolini (s-a impus la ediția din 2021, singura care s-a mai disputat la Portoroz).